Evlilik Sorunları

Evlilik ne kadar uyumlu ve istekli görünseler de birbirinden tamamen farklı iki insanin paylaşmaya başladığı hayat dönemidir. Eş olarak birlikte olma, bir araya gelme davranışına “ evlenme” ve kurulan bu ilişkiye de, “evlilik” adı verilir. Evlilik, doğada nadir birlikte yaşam örnekleri görülse bile içinde yaşanılan kurumsal kimliği doğal olarak bulunmayan, insanın kurduğu 4000 yıllık yeni bir toplumsal ve bir kültür kurumudur. 

İnsan hayatındaki tüm değişimler gerginliğe ve kaygıya neden olmakta olduğu hemen herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Pek çok anlamda sosyokültürel yaşantı olarak birbirinden farklı iki kişinin ayni evi ayni zaman ve mekanı paylaşmaya başlamaları oldukça marjinal bir değişimdir. 

Eğer görücü usulü evleniyor bir de eşinizi evlilik öncesinde tam olarak tanımıyorsanız bunun olası sonraki etkilerini bir düşünün. Kadın ve erkeğin birbirleriyle flört ettikleri ya da birbirlerini elde etmeye çalıştıkları dönemde birbirlerine en güzel ve en olumlu yönlerini gösterdiklerini de hesaba katarsak aslında yanılma olasılığınızın ne kadar yüksek olabileceğini de dilerseniz hesaba katın.

Evliliğin beraberinde getirdiği iki kişilik düşünme ve birlikte hareket etme zorunluluğu karşısında kişilerin kendilerini kısıtlanmış gibi hissetmeleri son derece doğaldır. Her iki tarafın benzer duygular yaşaması her zaman beklenmese de genel olarak kişiler evlendiklerinde benzer duygular yaşarlar. Bu nedenler başarılı bir evliliğin sırrı aslında empatiden geçer. 

Ancak evlilikte sorunlar sadece iletişimle ilişkili konularla sınırlı değildir. Cinsel sorunlar, aldatma, kıskançlık, eşler arası fiziksel ve sözel şiddet, eşler arasındaki görev dağılımındaki eşitsizlikler, eşlerin, çocukların ve hatta eşlerin anne babalarının hastalıkları evlilik uyumunu bozabilmektedir.

Eğer evlilik ilişkiniz de sorunlarınız varsa ya da evlilik uyumunuz bozulmuşsa bu konuda yardım almaktan çekinmemelisiniz. Bu alanda eğitim ve deneyimi olan psikologlar kullandıkları bazı etkili yöntem ve tekniklerle size bu anlamda yardımcı olabilirler. Ancak aile ve çift terapisinde uzman seçerken unutulmaması gereken en önemli nokta birlikte çalışılacak uzmanın temel psikopatoloji eğitimine sahip mesleki tecrübesi ve bilgisi gelişkin bir klinik psikolog olmasıdır.

Ayrıntılı bilgi ve randevu için Danışma  ve Randevu Hatlarımızdan bize 7 gün 24 Saat  ulaşabilirsiniz.

SAYGILARIMIZLA…

Dr.Psikolog Murat SARISOY

Danışma ve Randevu Hatlarımız:

·         0 232 464 00 60

·         0 232 374 00 00(7 Gün / 24  Saat Danışma ve Randevu Hattı)

·         0 534 670 23 73

·         0 554 580 25 10

Anahtar Kelimeler

Evlilik psikolog, aile psikolog, evlilik terapisi, evlilik izmir, aile danışmanı izmir, İzmir psikolog, aldatma psikolog, psikolog aldatma, sevgililer günü, sevgililer günü psikolog, psikolog izmir, izmirli psikologlar, psikolog dr. murat sarısoy, bireysel terapi izmir, izmir bireysel terapi, en iyi psikolog, psikolog doktor, doktor psikolog, psikoloji, çocuk ergen, ergenlik psikolog, çocuk ve cinsellik, ergen psikolog, psikolojik sorun, pedagog, pedagog izmir, izmir pedagog, depresyon, anksiyete, aile terapisi, izmir çocuk psikolog, çocuk psikolog izmir,  aile terapisi, aile danışmanlığı, psikolog izmir, aldatma izmir, aldatma psikolog, psikolog arıyorum izmir, psikolog arıyorum